zaterdag 31 december 2022

Vloer gieten

Door Peter

Samen met Ferry (het beton zat nog aan zijn laarzen van de vorige keer dat hij kwam helpen) hebben we de vloer gegoten. Ferry mengde de mortel met water in de woonkamer, ik goot het spul uit en veegde het vlak. 

We begonnen in de slaapkamer. Er waren 6 kuipen uitgerekend voor deze ruimte. Ferry had ze sneller klaar dan ik ze kon uitspreiden en vlak rollen. Ook leek het spul niet helemaal vlak te worden. We besloten een klein beetje meer water toe te voegen en een iets dikkere laag te maken.

 

De nieuwe werkwijze ging een stuk beter. Netjes achteruit werkend naar de woonkamer toe werd de ene na de andere ruimte glad en strak. 

De roller deed het uitstekend, al is het gebruik ervan beperkt tot het doorprikken van belletjes en een enkel klontje. De vlakheid moet echt komen van de dikte, van de vloeibaarheid van de mortel.

Ook de spaan deed het uitstekend. Rustig aan werkte ik naar de woonkamer toe.

Met name de hal, bijkeuken en keuken zijn heel mooi vlak geworden. En dat waren de ruimtes die het belangrijkste waren.

Hoewel deze gietvloer tamelijk chemisch is, en dus niet zo bij onze visie past, hebben we er na lang wikken en wegen toch voor gekozen. We hebben namelijk nog 50m2 gratis linoleum liggen, en dat vereist een harde, zeer vlakke ondergrond. Van een vlakke vloer heb je dan wel veel plezier, en op een andere manier krijg je die niet zo mooi glad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten