zaterdag 13 oktober 2018

Geen warm water...

Door Peter
Na thuiskomst van de vakantie deed de verwarming vreemd; zo af en toe begon hij spontaan de radiatoren te verwarmen. Om dat te stoppen heb ik de stekker er uitgehaald, en dat hielp natuurlijk heel goed!

Toen Iker wilde douchen deed ik de stekker weer in het stopcontact en meteen ging het licht uit. Hmm... Geen douche vandaag.

De storings-monteur kon twee dagen later langskomen. We douchten ondertussen koud of met de Solar Bag (die met dit belachelijk warme weer gewoon warm water geeft...) en kwamen de dagen wel door. Maar de monteur had geen goed nieuws.


Er was een ontluchter gaan lekken, en die lekte precies in de waterpomp. Dat deed deze ontluchter al een tijdje, maar de schade was beperkt gebleven. Dat kwam omdat de ketel geregeld heet werd bij gebruik, en dan verdampte al het gelekte water. Maar niet tijdens de vakantie, en al helemaal niet toen de stekker er uit was.

Een nieuwe pomp kostte 200.-, en dan nog alle uren, en dat terwijl wij de ketel nog maar een paar jaar nodig hebben. Alternatieven (een oude pomp installeren) viel buiten de policy van het bedrijf waar hij werkte.

We vonden een "mannetje" dat ons wilde helpen; hij wilde proberen alleen de motor van een vergelijkbare pomp over te zetten. Gelukkig de volgende dag al; gewapend met een andere motor kwam hij in het donker langs. De nieuwe motor leek eerst nog wat te lekken, maar na het extra aandraaien van de bouten was er geen druppeltje lek meer te vinden. "Ik denk dat we gewonnen hebben!" was zijn prachtige commentaar. Hij wilde heel stellig geen vergoeding: "ik vind het prachtig wat jullie aan het doen zijn!".

Ze bestaan nog, mensen die anderen echt helpen... En wij blinken weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten