vrijdag 19 oktober 2018

Nog meer verdiepingsvloer

Deze week is Frans (68) begonnen om een ochtendje per week mee te werken. Hij heeft zijn hele leven in de bouw gewerkt en vond het wel een leuk project. Nu het buiten stuccen gestopt is, moest ik een plan maken voor de verdere werkzaamheden. Maar Frans was me voor: eerst de bovenverdieping zo ver mogelijk afmaken, en dan verder naar beneden. En maak een goede trap naar boven!

De keuze om Iker met de vloer te laten beginnen was dus goed gegokt. En nu gaan we die vloer dus helemaal afmaken. En daarmee gaat ook het trapgat open, want we moeten inderdaad makkelijker naar boven kunnen dan door ons tussen de vloerbalken heen te wurmen...

Het open trapgat van boven
Op de verdieping ligt heel veel stof: opgedroogde klei, stro, zaagsel, van alles. Dat dwarrelt nu allemaal naar beneden, zeker op het moment dat we een tijdelijke loopplank / -plaat weghalen. En de bovenkanten van de balken moeten steeds schoongemaakt voor we er een vloerplank op schroeven: stofkapje op.


Doorkijkje vanaf beneden
Om een stevige ladder in het (nu open) trapgat neer te kunnen zetten, moet er een plank over de ingang van de kelder heen. En die kan er pas liggen als er een half afgemaakt muurtje afgemetseld werd. Dus dat heb ik vast gedaan: kan mooi het weekend uitharden.

(ik ging er een emmertje specie voor aanmaken: vier scheppen zand, 1 schep cement. Maar het leek op nat zand, niet op specie. Nog wat cement er bij; geen verbetering. Hoe kan dat nou? Wat bleek: het was geen cement maar gebruiksklaar mengsel zand/cement. Daar hoefde alleen maar water bij...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten