maandag 30 januari 2017

NPO3 Nederland verbouwt (2)


Vandaag was de tweede draaidag van het programma "Nederland verbouwt" van NPO3.


De afgelopen dagen was het lekker weer: zon en hogere temperaturen. Flink opgeruimd, naar de stort, oud ijzer weg etc. Dat leek heel erg op de eerste maanden hier op het terrein: winter, warm zonnetje, koud oud huis, en zooi opruimen zodat het opknapt.

Omdat het de laatste weken niet bepaald warm was, heeft Peter gordijnen opgehangen in de woonkamer. Kennelijk was daar de eerste 2,5 jaar dat we hier wonen geen tijd voor... Maar het is een enorme aanwinst!

Alles was al aanwezig: rails, runners, beugels, stof...

Ook zijn de schroefjes (en zo) uitgezocht, en de ladenkastjes opnieuw ingericht. En van mooie labels voorzien. Ze staan weer in de container, te pronken. "Voor een perfectionist is dit echt een heel fijn resultaat!", aldus Marleen.

Maar vandaag kwam de filmploeg weer langs voor de tweede (en laatste) draaidag. Peter had een stuk curve om te monteren, en een balk om er op te leggen. Marleen was op het terrein bezig (oa. met de kinderen eieren uit het hok halen en uitmesten. Daarna hebben we samen de afmetingen van de kozijnen van de slaapkamer bepaald (met spijkers en lint). Ook de kinderen kwamen nog even in beeld, ook op de bovenverdieping.

Steef ging uit zichzelf een houten magneet timmeren


De curve heb ik deze keer op de panelen gemaakt, met een 14mm houten pin. Dat ging prima, al had ik de panelen eerst te hoog afgezaagd (bovenkant curve ipv onderkant curve). Maar dat was snel gefixt. Daarna een balk op maat gezaagd; die paste in 1 keer. Dat dan weer wel...

We zijn benieuwd naar het resultaat! We houden jullie op de hoogte wanneer de uitzending zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten