zondag 23 oktober 2016

Nog wat dakbalken

Er is weer lekker wat vooruitgang geboekt de afgelopen dagen.

Om de "curve" waar de dakbalken op liggen af te kunnen maken, moest de overkapping (deels) weg. Samen met Teun en Evi hebben we deze dakplaten weggehaald, daarna de panelen voor het laatste stukje muur gezet. Teun en Evi hebben vervolgens de curve afgemaakt. Zo netjes, dat ze zelfs een vijl hebben gebruikt!

Overkapping afgebroken en muur-panelen plaatsen
De volgende dag kwam Erik. Hij heeft indertijd geholpen met het plaatsen van de overkapping, en zowaar vond hij het prima deze af te breken en met kleinere platen weer op te bouwen. Dat was zo gepiept; we hadden per slot van rekening ervaring met dakplaten.


Jammergenoeg wel een stuk kleiner, maar zo kunnen we wel verder met het huis!
Diezelfde middag met Erik nog een dakbalk naar boven getakeld; na het eten (het was al bijna donker!) ook nog even precies op z'n plek gelegd. Zondag heb ik weer een balk op het dak gelegd. Terwijl Marleen met de kinderen naar de Magic History Tour in Den Bosch ging, heb ik nog een balk in elkaar gezet (deze hoefde niet verlengd te worden, dus dat ging lekker snel). Het op het dak leggen van deze balk was echter wat lastiger; schuine en lage curve, zodat dat de balk over de curve heen moest, in plaats van eronder door. Maar ook deze ligt nu op z'n plek.

Dit is de laatste lange ligger aan de oostkant; hieronder komen er nog een paar balken haaks op de lange ligger.

De balken liggen nu nog plat; ze moeten nog rechtop gezet worden. Dat ga ik doen als alle balken boven liggen; ze kunnen dan meteen aan elkaar gezet worden zodat dat ze niet omvallen. Als ze rechtop staan hebben we recht op een feestje; het hoogste punt is dan bereikt...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten