dinsdag 18 oktober 2016

Groep 8 op bezoek

Afgelopen weken zijn er 3 groepen 8 van twee basisscholen in Schijndel bij ons op bezoek geweest. In 7 groepjes van ca 10 kinderen kregen ze een "les" over duurzaamheid. Wij vertelden over wat we hier op onze plak allemaal doen, en vooral waarom we dat doen. Ook hebben we het huis laten zien, potten ingemaakte peren, de hooikist, zelfgebakken havermoutbrood (ook laten proeven), de Mallejan, en onze "Ingmars" houtklover.



De kippen en vooral Spinnie vonden het bezoek reuze interessant, en omgekeerd ook trouwens... Op het eind nog even wat hout kloven, ook door een paar kinderen.

De meeste kinderen hebben geen idee wat "duurzaamheid" betekent. "Eh, dat het veel geld kost?" werd bij een aantal groepen geopperd. En dat olie een keer op gaat raken, en waar olie allemaal voor gebruikt wordt (en dus wat voor impact dat gaat hebben op onze maatschappij); allemaal nieuwe informatie. Maar wellicht hebben we wat indrukken bij deze kinderen achtergelaten, zodat ze met andere ogen naar de maatschappij gaan kijken. Ze vonden deze excursie in elk geval de moeite van de lange fietstocht waard.



1 opmerking:

  1. Wat een mooi initiatief!
    Daar zullen in de loop van de tijd heel wat spreekbeurten uit voortkomen.
    Ik hoop dat in ieder geval ook door de duurzaamheidsuitleg deze kinderen in ieder geval niks kapotmaken; vandalisme is zo zinloos, en hiermee is misschien een ei gelegd voor meer zorg voor de omgeving en andermans spullen.

    BeantwoordenVerwijderen