woensdag 13 juli 2016

Verzetten van de driepoot

De driepoot weegt ruim 100kg, en is vanwege de hoogte niet zo makkelijk te hanteren. Maar gelukkig hebben we de Skidster nog...

Als een muur klaar is, dan staat de driepoot er nog overheen. Als eerste zet ik twee poten tegen de nieuwe muur, en schroef de derde los.


Met een touw door het oog in de top van de driepoot laat ik deze losse poot naar beneden zakken. Daarna pak ik met de Skidster de twee andere poten op. 


Er zitten twee balkjes aan de poot, zodanig dat de Skidster de lepels er tussen kan klemmen. De poten kunnen zo precies over het muurtje heen.


De Skidster kan de driepoot horizontaal op de grond leggen. Dan kan de derde poot er weer ingeschroefd worden. Ik bind de onderkanten van de poten bij elkaar (daar wordt het geheel wat stabieler van...) en dan kan 'ie over het muurtje op z'n nieuwe plek gezet worden.


En daar staat 'ie weer!

Het verzetten van de driepoot in het huis kan pootje voor pootje gebeuren. Voordat een ligger naar boven mag, moet de driepoot precies goed staan, en de balk precies horizontaal (èn vlak!) in de strop hangen. Want eenmaal opgetild kan je daar niets meer aan veranderen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten