maandag 1 april 2019

Kippenren

Door Peter
Het weitje aan de noordkant van de woonunits heeft een nieuwe bestemming gekregen: kippenren. De ren die we eerst hadden, hadden de 14 kippen helemaal kaal gegeten, er groeide helemaal niets meer. Na iedere regenbui was het een grote blubberboel.

Het begon met het "ontginnen" van de bramen en brandnetels. De hele slootrand achter de units en langs het zandpad zijn schoongemaakt. Voor de eerste keer sinds wij er wonen... Oeps!


Langs het zandpad hebben Marleen, Malte en Steph een gaashek gemaakt met oude boompalen.


We hadden nog een oude poort liggen, en er stond nog een stevige paal, precies op de goede plek. De scharnieren zaten echter aan de verkeerde kant van de paal, en er zat nog een vastgeroest wiel aan de poort. Met wat slijp- en laswerk werkt het nu allemaal weer naar behoren.


Toen de palen mooi stonden (en schoren vast zaten) konden we het gaas aanbrengen. Met de Skidster straktrekken en krammen spijkeren maar!Van de woonunits naar het zandpad hebben we bouwhekken gebruikt. De voeten ingegraven, zodat de kippen niet onder de hekken door kunnen kruipen. Niet-makkelijk-kloofbaar hout ligt tegen het hek aan om gravende kippen te ontmoedigen.


De kippen hadden toch nog wat plekjes gevonden om te ontsnappen. Sommigen vlogen vanaf het kippenhok over het hek heen, anderen vonden hier en daar grote openingen in de bouwhekken. Nu is dat allemaal niet meer mogelijk, en alle kippen op eentje na zitten weer braaf in de ren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten