donderdag 14 maart 2019

Deze week...

Door Peter
De week begon matig: de auto schee er mee uit... Iets met de brandstof-pomp; de Wegenwacht kon niets meer doen dan me naar de garage brengen... Marleen en Jamie kwamen de kinderen met de fiets ophalen, gelukkig waren we maar een paar kilometer van huis. Een onvrijwillige vrije dag voor de kinderen.


Het waaide en regende nogal deze week. Twee bomen die er toch al niet zo geweldig bij stonden, waaiden los, dus heb ik ze maar omgezaagd. Emke kwam helpen de stammen op de Skidster te leggen.


De kippen zijn weer flink aan de leg. Dat betekent dat we best wel wat eieren eten. Deze keer hebben de Australiƫrs gepocheerde eieren gemaakt: koken in een pannetje kokend water met een beetje azijn. .


De kinderen willen wat geld verdienen, en dat doen ze door mee te helpen. Zo stapelt Steef nieuw brandhout voor volgend jaar, ...


 ... en Daaf en Emke hebben het kampvuur-houthok aangepakt: alle dikke stukken naar de klover om ze wat kleiner te hakken, een middenstuk maken (voor oud en nieuw hout) en daarna het hout weer terug stapelen.


Ondertussen is Dana aan het kloven, ze is al aan haar 3e kuub bezig...


Martijn Ballemans van Puur Permacultuur kwam met zijn cursisten langs voor een verhaal over onze manier van bouwen en leven. Als dank had hij ons 5 bessenstruiken en een appelboom (Jonagold) gegeven. Dat is een leuk cadeau: eigenlijk heeft hij ons jaren fruit gegeven!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten