donderdag 14 maart 2019

Deze week...

De week begon matig: de auto schee er mee uit... Iets met de brandstof-pomp; de Wegenwacht kon niets meer doen dan me naar de garage brengen...


Het woei en regende nogal deze week. Twee bomen die er toch al niet zo geweldig bij stonden, woeien los, dus heb ik ze maar omgezaagd. Emke kwam helpen de stammen op de Skidster te leggen.


De kippen zijn weer flink aan de leg. Dat betekent dat we best wel wat eieren eten. Deze keer hebben de Australiers ze klaargemaakt: in een pannetje kokend water met azijn. 


De kinderen willen wat geld verdienen, en dat doen ze door mee te helpen. Zo stapelt Steef nieuw brandhout voor volgend jaar, ...


 ... en Daaf en Emke hebben het kampvuur-houthok aangepakt: alle dikke stukken naar de klover, een middenstuk maken en het hout weer terugstapelen.


Ondertussen is Dana aan het kloven, ze is al aan haar 3e kuub bezig...


Martijn Ballemans van Puur Permacultuur kwam met zijn cursisten langs voor een verhaal over onze manier van bouwen en leven. Als dank had hij een appelboom (Jonagold) voor ons terrein. Dat is een leuk cadeau: eigenlijk heeft hij ons jaren appels gegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten