woensdag 27 maart 2019

Auto toch echt stuk...

Door Peter
Onze oude, trouwe auto, waar we zo veel mee beleefd hebben, is te stuk om nog te repareren...
De hogedruk-dieselpomp heeft het begeven, en in combinatie met de distributieriem waren de kosten voor het laatste half jaar dat we met deze auto wilden rijden te hoog. Dus ik mocht de auto komen leeghalen.


Alsof je een broek in de was wil doen, en nog even de zakken leeghaalt. Zo voelt dat. Maar de broek gaat niet in de was, maar in de prullenbak. En het is geen broek, maar een auto. Het had wel iets droevigs...


We konden gelukkig een week lang de leenauto van de garage gebruiken. Op de foto zie je hoe veel zooi er eigenlijk in de bus lag...

We zijn hard aan het zoeken naar een andere auto of bus. Het is een lastige keuze, want we rijden nu nog een paar jaar veel om de kinderen naar DOE040 te brengen, en Peter werkt nog steeds in de bomen. En de bouw vraagt af en toe wat aanhanger-trek-werk. Een taxi er bij (met blauwe nummerplaat) werd door de belastingdienst niet als mogelijkheid gezien, dus we denken dat we toch weer voor een zelfde soort bus gaan: een aanvaardbaar compromis tussen kilometers maken en boom-klussen kunnen doen.



Ondertussen moesten er palen gehaald voor de kippen-ren. Omdat de buurtjes de bus niet konden uitlenen, en de camper toch naar de garage moest, hebben we die meteen maar gebruikt om met de aanhanger de palen op te halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten