woensdag 3 januari 2018

Storm in het nieuwe jaar

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ons voornemen was om er een relaxed jaar van te maken. Daar moeten we echt wel meer ons best voor doen, want op de een of andere manier hebben we het nu al weer druk.

Wat er tussendoor ook nog moest gebeuren was het huis beschermen tegen de voorspelde natte westerstorm. Om te voorkomen dat met name de woonkamer doorweekt zou worden door horizontale regen heb ik nog snel een zeil langs de zuidwest muur geniet. Deze heeft het goed gehouden, en ook goed werk geleverd: een groot deel van de woonkamer is droog gebleven.


De unit ligt voor westenwind tamelijk onbeschermd. Om 4:00 werden we gewekt door een windvlaag, uit het niets, die de hele unit leek op te tillen. Leek, want natuurlijk gebeurde dat niet... Maar ik vroeg me wel af hoe het huis zou reageren op dat natuurgeweld. Nou, prima dus. Om 7:00 nog meer wind, maar het huis gaf geen krimp. Op een paar verschoven dakplaten na (die op het oude huis, en over stapels hout heen lagen) is er niets gebeurd.

Wel viel er heel veel regen, en op plaatsen waar het regenwater dat van het dak af komt de grond raakt, wordt het wel heel drassig. Laten we hopen dat het vanaf nu wat droger wordt, want een tijdelijke dakgoot maken is tegen ons goede voornemen in...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten