maandag 9 oktober 2017

Lekkages badkamer woonunit

In de badkamer waren er vorige week opeens twee lekkages: de kraan van de wastafel lekte in het onderliggende kastje, en er kwam bruin water uit het plafond.

De kraan was redelijk makkelijk vervangen, maar het plafond is iets meer werk.

Bij de verhuizing van de woonunits was het dak boven de badkamer niet beloopbaar; je zakte er daar bijna door de bitumen. De vorige eigenaar was er echter zonder lekkages doorgekomen, dus wie weet zouden wij het ook wel overleven. Niet dus...

Vandaag heb ik het plafond er uit gehaald. Direct boven de gipsplaat zat een laag dampdichte folie, en die hield ook een plas regenwater vast.


En na het weghalen van de isolatie (die, door al die verhuizingen niet meer helemaal netjes lag) kwam de boosdoener tevoorschijn:

spaanplaat helemaal doorgezakt...

Het houten frame waar de gipsplaten aan hingen was heel houtje touwtje vastgezet aan de wanden, maar dan weer wel zo dat ik flink moest breken om het los te krijgen. Maar dat is nu gebeurd.

Morgen ga ik het dak van boven bereikbaar maken (stalen dak er af), haal ik de bitumen los en haal de platen weg die rot zijn. Affijn, ben benieuwd hoe ver ik kom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten