woensdag 14 oktober 2015

En weer een laagje beton...

De 4e stortlaag stond voor vandaag op het programma: de gewapende laag die (uiteindelijk) tussen de twee schuimbeton-lagen in valt. Tijdens de bouw blijven we op deze laag rondlopen, dus dat hij een beetje vlak ligt is wel zo prettig...

Door alle kuilen in de schuimbeton was het een beetje lastig in te schatten hoeveel beton nodig was. De computer rekende 17m3 uit, dus zou 18m3 toch genoeg moeten zijn?


Het was koud (4 graden!), en nat. De pomp kwam keurig op tijd, toen het beton kwam konden we meteen aan de slag. De machinist bestuurde de pomp, Marleen de uitvoer en Peter vlakte af. Met de laser er bij is goed te meten of er te veel of te weinig beton ligt.


De aanvoer van het beton was in twee gelijke vrachten gesplitst. Toen de eerste leeg was, waren we nog niet helemaal op de helft, en het "gatenstuk" moest nog komen...


Met nog een paar meter te gaan was de tweede vrachtauto leeg. Maar de pompmachinist verwachtte dat we het nog wel zouden halen; er zit nog wat in de slang, en in de pomp. Samen ruim een halve kuub, en inderdaad precies genoeg. Nu ja, net iets te weinig misschien, maar goed genoeg!

De trilbalk
Van de buurman een trilbalk geleend om een mooi vlakke toplaag te maken. Door de regen was er best wat water op het beton gekomen, dus het apparaat spetterde over de vloer heen.... Maar mooi vlak!

Als laatste nog even de randjes mooi scherp trekken, en de vloer ligt er prima bij! Opruimen, schoonmaken, thee en kachel!

's Avonds hebben we met ons vijven een handje in het al een klein beetje uithardende beton geduwd, en onze namen er bij geschreven. Voor "later"...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten