donderdag 4 januari 2024

Aanrecht uit de mallen


Na een paar weken drogen zijn de bladen hard genoeg om ze uit de mallen te halen. Spannend! Met kerst eerst het kleinste steentje. Dat zag er prima uit, al bleek het naadje dat halverwege deze plank liep, toch erg goed zichtbaar. Ik had namelijk geen zin om een hele nieuwe plank aan te snijden voor zo'n klein stukje aanrecht...

Daarna heb ik met Daaf de grote bladen omgedraaid (spannend hoe sterk ze zijn) en konden de platen er af (spannend hoe de kleuren uitvallen). 

Het resultaat was best goed, maar niet onverdeeld succesvol. Er zat, ondanks dat we zorgvuldig gewerkt hebben, toch best wat verschil in kleur en textuur tussen de platen. Het spoelbakken-deel was mooi van kleur, maar had best wat belletjes. De verlaging vlak voor de spoelbak was gestreept en de hele plaat was niet helemaal vlak (10mm van links naar rechts). De hoekplaat had geen bellen, maar wel grove vegen in de kleuren. Dat zag er uit alsof het sporen van het invetten waren. Het paneel rechts er van was prima, behalve wat belletjes. De de laatste was ook niet helemaal vlak en had een naadje.


Met eerst schuren en daarna een gekleurd cementpapje inwerken werden de kleuren beter en verdwenen de meeste belletjes. 

Nog wat laatste verstevigingen in de kastjes en dan kunnen ze op hun plek, die zware loeders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten