woensdag 31 juli 2019

Afwerken hoofdmuur

Eigenlijk heeft deze muur helemaal geen haast, en misschien zijn er andere dingen die beter gedaan kunnen worden. Maar... het huis knapt er zo van op, en het oog wil ook wat :-)

Nietjes kun je ook gebruiken om iets tijdelijk vast te zetten. Voor het recht inzagen van de schrootjes heb ik een plank vastgeniet als geleider voor de zaag. Dat werkte wel heel fijn! Daarna konden de eerste schrootjes vastgezet. 


Ook hier heb ik de strobalen geleemd, om te voorkomen dat bij brand de balen kunnen schroeien. De leem is nog niet helemaal droog, dus moet ik even stoppen met het aanbrengen van schrootjes.


Om de dakbalken extra te ondersteunen, steken er nog wat balken uit in het vlak met schrootjes (vertikale donkere en lichte strepen op de foto). Daardoor was dit kleine stukje muur misschien wel even veel werk als die hele wand boven de kelder.


Maar het is mooi geworden! Weer een stukje dichterbij een echte woonkamer!

Ondertussen is Marleen met het lemen van het plafond begonnen. Dat doet ze met de hand, met 1:1 klei/zand. Het is heel veel werk, maar ze vind het leuk. En nuttig. En ik ben boven muurtjes aan het lemen: werk voor de zomer!

De planning moet trouwens helemaal om. Het stuccen van de muren is helaas een klus die het best als allerlaatste gedaan kan worden: eerst de vloer, dan de binnenmuurtjes, electriciteit, plinten, vensterbanken, en dan, dan pas stuccen. Volgend jaar dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten