woensdag 31 juli 2019

Afwerken binnen hoofdmuur

Door Peter
Eigenlijk heeft deze muur helemaal geen haast, en misschien zijn er andere dingen die beter gedaan kunnen worden. Maar... het huis knapt er zo van op, en het oog wil ook wat :-)

Nietjes kun je ook gebruiken om iets tijdelijk vast te zetten. Voor het recht inzagen van de schrootjes heb ik een plank vastgeniet als geleider voor de zaag. Dat werkte wel heel fijn! Daarna konden de eerste schrootjes worden vastgezet. 


Ook hier heb ik de strobalen geleemd, om te voorkomen dat bij een eventuele brand de balen kunnen schroeien. De leem is nog niet helemaal droog, dus moet ik even stoppen met het aanbrengen van schrootjes.


Om de dakbalken extra te ondersteunen, steken er nog wat balken uit in het vlak met schrootjes (verticale donkere en lichte strepen op de foto). Daardoor was dit kleine stukje muur misschien wel even veel werk als die hele wand boven de kelder.


Maar het is mooi geworden! Weer een stukje dichterbij een echte woonkamer!

De planning moet trouwens helemaal om. Het stucen van de muren is helaas een klus die het best als allerlaatste gedaan kan worden: eerst de vloer, dan de binnenmuurtjes, elektriciteit, plinten, vensterbanken, en dan, DAN pas stucen. Volgend jaar dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten