donderdag 6 september 2018

Nog meer waterslagen

Onder de raamkozijnen zitten "waterslagen", een rand die er voor zorgt dat het water dat van de kozijnen afloopt niet in de muur terecht komt. Vaak zijn deze van geglazuurde gebakken steen, of aluminium. Die van ons zijn van geolied hout.

De meeste waterslagen zijn de afgelopen weken al wel gemonteerd, en sommigen ook al in de leem gewerkt. Maar natuurlijk blijven de lastigste tot het laatst liggen...

De waterslagen die in een strobalen muur kwamen, kon ik redelijk makkelijk met stalen hoeken vastzetten. Maar de waterslagen die boven de stenen muren kwamen...? Daar is geen ruimte om hoekjes te schroeven. Vandaag heb ik ze met cement op hun plek gezet. Eerst nog even wat van de stenen afgeslepen, want de waterslagen konden niet schuin genoeg.

Alles rood van het slijpsel...
Een ander lastig plekje was de ruimte tussen de kozijnen die in een hoek tegen elkaar aan staan. Daarvoor heb ik een afgekeurde (verkeerd gezaagde) waterslag in stukjes gezaagd.


En daar zit dan het plankje tussen/onder de twee waterslagen! De ruimte tussen de kozijnen moet nog met isolatie gevuld, klein beetje folie aan de onderkant en daarna afgedekt met een eiken lat. En daarmee is dit detail netjes afgewerkt.


Inmiddels is er weer veel gestucced: de hoofdmuur boven is klaar (alle ramen en waterslagen in de leem, het steigertje kan daar weg), en beneden schiet het ook al aardig op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten