woensdag 15 november 2017

Tussendoor...

Door Peter
Tussen het bouwen door, kinderverjaardagen, bomenwerk en werken op DOE, rommelen we aardig wat af op het terrein.

Buiten opruimen
Wat verzamelen we toch een hoop spullen en materialen. Helaas hebben we niet de discipline om het vervolgens netjes op te ruimen. Af en toe moeten we dus flink aan de slag om de puinhoop die ontstaan is, weer weg te werken. Laatst hebben we buiten een flinke slag geslagen.

Uitzoeken, verplaatsen en nieuwe snippers op de grond.
 

En als er dan een aanhanger naar de stort kan, is dat toch een heerlijk gevoel..!


Strobalen
We hebben de strobalen, die lagen te drogen in het huis, uitgezocht en netjes opgestapeld. Er zijn er maar 19 bruikbaar. De rest was te zwaar, te nat of beide.

Deze schimmelige strobalen konden we toch nog gebruiken op de boerderij op DOE.
Als bodembedekking in de stal doen ze het nog prima.
Skidster gereedschapsrek
Ik ben nu "voor de voet" aan het werk. Dat wil zeggen dat ik ergens aan begin, en alles wat daarvoor moet gebeuren, ook gebeurt. Dus als ik een hamer nodig heb, die in een krat met gereedschap ligt, dan ruim ik meteen die krat leeg. Ik wilde dus de aanhanger, die halfvol groenafval ligt, verder aanvullen, met de riek van de Skidster. Daarvoor moesten de palletvorken er af, maar die konden nog niet in het nieuwe gereedschapsrek. Want die was nog niet af. Dus... na een dag hard werken staat de aanhanger staat er nog bij als vanochtend, maar het rek is klaar (incl dakje en regenpijp) en de riek zit op de Skidster.


Pompoenen
De pompoenen mogen van het land. Marleen had enorm veel pompoenen gezaaid, maar de meeste planten waren door slakken opgegeten. Gelukkig hebben de paar planten die het hebben overleefd, nog best veel pompoenen gegeven. De opbrengst valt niet tegen!DOE
Marleen werkt 2 dagen per week op de boerderij van DOE, de school van onze kinderen. De poesjes mogen af en toe met haar mee. Daar worden ze bedolven onder alle aandacht!


En ook thuis krijgen ze de nodige aandacht. Aahhh... Schattig he?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten