donderdag 24 maart 2016

Kuikentjes!

Een feestje hier in huize Simons, want gisteren zijn er 4 kuikentjes uit het ei gekropen! We hadden 11 eieren onder de kip gelegd. Eéntje heb ik na 2 dagen er weer onderuit gehaald, want die lag naast het nest. Het kleine kriel-eitje werd na 2 weken door de kip geplet, en bleek onbevrucht. Vandaag lagen er nog 5 eieren onder de kip, waarvan er 2 waren aangepikt, maar helaas waren deze kuikentjes toch gestorven. De 3 intacte eieren heb ik terug gelegd onder de kip, maar als die morgen of overmorgen nog niet zijn uitgekomen, haal ik ze weg. 4 kuikentjes is niet zo veel, maar we zijn er wel heel blij mee! De kloek vindt het prima als we ze oppakken, en ook de kuikentjes laten alles lief toe. Ze zijn schattig!!Twéé bruine kuikens, en twee gele.
De bruine zijn waarschijnlijk haantjes, van de gele weten we het pas als ze beginnen te kukelen, of eitjes gaan leggen :-)

Eén van de twee aangepikte eitjes, waarvan het kuikentje het toch niet heeft overleefd.

Edit: de volgende dag was de kip al van de eieren af, dus heb ik ze weg geghaald. In 1 van de 3 eieren zat een dood kuikentje (niet volgroeid), de laatste twee waren niet bevrucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten