zaterdag 30 mei 2015

De eerste schep

Een grote mijlpaal: "De Eerste Schep" ging de grond in! De vergunning is nog (net) niet binnen, en de bouwplek nog niet helemaal bouwbaar, maar toch wilden we de bouw "officieel" starten.

Peter heeft de plattegrond van het huis op de bedoelde plek uitgezet met lintjes. (Tijdens dit uitzetten bleek dat we een paar meter buiten de bouwgrenzen komen. Of we moeten de witte schuur alsnog afbreken, maar die hebben we nog zo hard nodig! Wordt vervolgd!). De muur bij de trap is met Daaf een paar lagen gestapeld, om een goed beeld te krijgen van het huis.


Marleen had oude foto's uitgezocht en neergezet op de plek waar ze ooit gemaakt waren. Wat is er toch al veel gebeurd...!


Peter heeft de aanwezigen een rondleiding gegeven door het huis.

Hier gaan we door de voordeur naar binnen.

Over lintjes heenstappend volgde de groep de rondleiding.

Aan het eind van de rondleiding werd het tijd om te beginnen: met de kelder, want dat is het diepste deel. Steef en Emke wilden op het laatste moment toch niet mee graven, maar Daaf trapte lekker mee om de schep (gekregen van de architect ErasmusX toen de welstand groen licht gaf) in de harde grond te krijgen. De eerste schep is gegraven!

De grond was keihard, maar we kwamen er doorheen!
Na het officiele gedeelte gingen Steef en Thijs, Flip, Willem en Willem+Annemiek nog even aan de slag...
Geen beter werk dan kijken naar werk...

Later werd de graafmachine er bijgehaald. De kelder krijgt al vorm!

Buffet van zelfgemaakte hapjes, soep, hartige broodjes en salade in de veranda.
Zo veel mogelijk uit eigen tuin!

Ook home made limonade...
Gezellig om het kampvuur tot het donker. De zon scheen heerlijk, maar de wind was fris. Bij het vuur was het prima vertoeven.

Het kampvuur is echt aan, hoor!

Al met al was het een heerlijke dag, en vooral heel fijn om dit met zoveel lieve mensen om ons heen te vieren. We kijken er met een voldaan gevoel op terug!


3 opmerkingen:

  1. Mocht je tijd en zin hebben, wil je dan een paar oud/nieuw-foto-paren op het blog zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk verslag van een leuke en belangrijke gebeurtenis! En leuk Daaf, dat je mee deed met de eerste schep in de grond!
    Flip en Agnes

    BeantwoordenVerwijderen