donderdag 5 september 2019

Start reparatie aanhanger

Door Peter
Het stuc-seizoen loopt een beetje op z'n eind. Tijd om het huis meer winterklaar te maken. Daarvoor is er weer hout nodig, en daarvoor is de grote aanhanger nodig. En... die doet het niet meer.

De assen van de aanhanger zijn al een paar jaar aan het roesten maar nu is de achteras zo zacht geworden dat er echt niet meer mee gereden kan worden. Leeg naar de aanhanger-garage ging nog net....

De aanhanger-garage had weinig zin om het oude beestje op te knappen: de reparatie zou meer kosten dan de aanhanger waard is na reparatie. Maar wegdoen voelde voor mij ook niet goed. Na maanden wikken en wegen is het besluit gevallen: zelf repareren. Het chassis is prima, de oplooprem gaat wat stroef maar is nog in orde, dus het zou te doen moeten zijn.

Het werk aan de aanhanger is enkel aan de onderkant. Daarom heb ik twee bokken gemaakt om de aanhanger stabiel op zijn kant te zetten. Met de Skidster kon hij beheerst in de bokken gelegd worden, en met een spanband vastgezet.En op deze manier kan ik prima bij de onderkant. 


De assen zullen redelijk makkelijk los kunnen, maar de remleidingen zijn zo verroest dat ik daar nog wel wat mag prutsen om de nieuwe leidingen aan het oude systeem vast te zetten. Morgen verder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten