zaterdag 30 juni 2018

Voorbereidingen voor de vakantie-werkers

Er zijn op dit moment geen Workawayers. Volgende week komt Alex uit Finland, en dan volgen er snel meer. Tot soms 3 tegelijk... En daarom is het voor deze dagen belangrijk om de bouw voor te bereiden voor komst: alle details en materialen verzamelen zodat ze straks zonder oponthoud aan de slag kunnen.

Ik had deze week een afspraak met Wouter Klijn, om een aantal stro-details met hem te overleggen. Dat was zeer nuttig; alle nog-niet-helemaal-duidelijk-heden zijn nu ingevuld (of bevestigd). Kortom: spullen bestellen! Hout voor de onderslagen, theezeefjes, forstner-boor met lange steel, kachelpijpen en brandwerende vezelplaat, heidemat, ondervloerplaten, brede nietjes.


Omdat ik het niet altijd laten kan toch nog even aan het huis gewerkt: hier een strook gevuld naast de voordeur. Ook zo'n lastig plekje. De leem droogt wel lekker snel met dit droge, warme weer!


Ook hadden we last van een wespen-nest in het dak. Elke keer als het de ingang dicht-smeerde maakten ze weer een nieuwe ingang. Maar de laatste keer had ik echt alles in de buurt dichtgesmeerd, plus een dikke laag op de ingang en dat bleek afdoende. Hoewel... het lijkt er op dat ze nu heel ergens anders in het dak zijn gaan zitten...


Het is lang genoeg warm (en onweervrij) weer om het badje op te zetten. In een paar dagen was het water warm.

De droogte zet goed door. Een tijd terug kreeg Peter van de buren een oude giertank van 650L. Daar zit nu een kogelkraan op met stuk tuinslang, en mooie klossen er onder zodat de Skidster hem kan oppakken. Hiermee kunnen we de jonge aanplant (maar nu dus ook de iets oudere bomen) makkelijk water geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten