maandag 20 februari 2017

Regels vastzetten en deuren schoonmaken

Het vastzetten van het regelwerk tegen het schuine, kromme plafond is met twee handen een hele opgave. Woensdag komt er een set handen bij, maar voor vandaag moest er iets anders gebeuren.

Na een prototype met elastiek heb ik uiteindelijk twee Handige Helpende Handjes gemaakt van een ijzeren haakje, een touwtje en een blok hout.


En dat werkt verrassend goed! De lange lat haak ik zo tegen het plafond, teken de lengte af en haal hem weer los. Het haakje van het HHH-tje kan ik dan tegen de onderkant van de dakbalk haken, zodat het blok gewoon kan blijven hangen. Dan zaag ik de lat op lengte en haak hem weer vast.De regel heeft een vaste afstand tot de vorige regel. Een plankje dat ik tussen deze twee regels hang, zorgt voor de precieze afstand. Boren en schroeven, en de volgende! Als het morgen mooi weer is, kan ik lekker wat meters maken.

Vorige week hebben we tweede hands deuren gekocht. Nu zit er in iedere deur nog een plank, maar later wordt die natuurlijk vervangen door glas. Vandaag heeft Marleen de deuren schoon gemaakt, want ze waren heel vies! Afgezien van dit schoonmaak-werk is er nog veel aan de deuren te doen om ze gebruiken. Maar ze hebben prima afmetingen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten