maandag 11 december 2023

Deur grote slaapkamer

In een poging de vloer van de slaapkamer te leggen voor Steef twee vriendjes te logeren krijgt hebben we veel werk verzet: naden kitten, muren schilderen en de slaapkamerdeur afgemaakt en opgehangen.

De aansluiting leemstuc en hout blijft tricky. Met gewone acrylaatkit knapt het er enorm van op.

Dan de muren schoonmaken en schilderen. Alex hielp mee.

Ondertussen heb ik een deurframe van plankjes voorzien. Door de scheluwe deur een beetje de andere kant op scheluw te trekken tijdens het lijmen is de deur mooi vlak geworden. Er is nog een deur die redelijk vlak is, maar er zijn nog twee deuren die helemaal niet vlak zijn... Da's voor later!

Scharnieren ingefreesd en een schoot in de deur gemaakt. Het kozijn bleek boven een beetje vervormd, dus er moest nog iets van de bovenkant van de deur af. De schootvanger in het kozijn op precies de goede plek vastgemaakt, en nu is er opeens een perfect sluitende deur!

 

Aan de gangkant ziet de deur er nog niet perfect uit: ook daar moeten plankjes in Daarna heb ik de drempel vastgemaakt. Ik wilde geen schroeven door de drempel heen hebben, dus een houten plank(je) vastschroeven op de vloer en daarop lijmen leek een goede oplossing. De deur hing voldoende hoog, dus er was voldoende ruimte voor deze constructie.

Ik heb hele gewone contactlijm gebruikt: 2-zijdig aanbrengen, 15 minuten wachten en dan 3 seconden (of meer natuurlijk) met zoveel mogelijk kracht aandrukken. Dat laatste was een uitdaging: 60kg op het hele oppervlak van de drempel is niet echt heel veel kracht. Daarom heb ik een balk aan 1 kant vastgeschroefd aan de vloer en ben aan de andere kant gaan staan. Dat is dan 120Kg, op steeds een klein stukje drempel. Hoe dan ook, vast zit 'ie!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten