zaterdag 10 augustus 2019

Tussendoor....

Door Marleen
Het is zomervakantie, dus een goede reden om een leuke klus met de kinderen aan te pakken. Een make-over voor de kamer van Emke en Steef! Ze slapen met z'n tweeën op een piepklein kamertje, en hebben daar nu geen plek om te spelen. Ik kocht voor bijna geen geld een prachtig houten tweedehands stapelbed op Marktplaats. Dat betekent dat de andere muur nu is vrijgekomen, waar een bureau en een kast kan komen te staan. Die muur was nog roze-rood, en dat vonden Emke en Steef te meisjes-achtig. Die hebben ze eigenhandig (met een beetje hulp) blauw geverfd. Een mooie combi met het lime-groen op de andere muur. En de paarse gordijnen, ook van Marktplaats. Foto's volgen als het klaar is!

Prachtig blauw toch?
Met dank aan de buurtjes, die nog allemaal oude potten verf hadden staan. Wordt dus goed gebruikt!

Het is prachtig weer, maar het zwembad is toch wel een beetje koud.
De twee kuipen zijn daarentegen heerlijk warm door de zon!
Hmm... waarom maken ze eigenlijk geen zwarte zwembaden..?

Ik maakte voor de Democratische school in Den Bosch deze poefjes. De blokken komen van de buren (jaja, we zijn daar groot-afnemers!), de ritsen komen uit kapotte tentjes, en stoffen uit de lappendoos. De gele was bijvoorbeeld het paas-tafelkleed van mijn opa en oma!

Zooo vrolijk..!! De kinderen vonden het jammer dat ze ze niet mochten houden...

Ik maakte met Emke dit vliegengordijn van oude t-shirts:


Oude t-shirts kan je heel makkelijk in lange stroken knippen. Je kan daar dan mee breien, haken of andere creatieve dingen mee maken. Zoals dit gordijn! Ik heb het geknipt zoals in onderstaand filmpje:


Dan de stroken goed uitrekken (ze worden zeker twee keer zo lang!), op maat knippen en ophangen aan een stok.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten