dinsdag 23 januari 2018

Stormhout

Tijdens de afgelopen storm zijn er langs de beek die door het bos loopt, 6 Amerikaanse eiken omgewaaid. Deze bomen waren al aangetast door een tonderzwam, wat weer het gevolg is van het verhogen van het grondwaterpeil met zeker 30cm. De overige 50 bomen gaan de komende jaren zeker ook een keer omvallen...

Onze buren laten een mobiele kraan komen om de stammen tot planken te zagen. Ik heb ze meegeholpen om met de grote zaag de stammen vrij te zagen en de takken te verkleinen. Boom 6 was blijven hangen in 2 andere bomen, en het lukte ons niet de boom los te maken. Uiteindelijk heeft het kraantje van het Waterschap (dat bomen uit het water kwam vissen) dat voor ons opgelost door hem met veel gekraak naar beneden te drukken). Als dank voor het zaagwerk kwam Willem een karretje hout brengen.


Ik heb besloten de overkapping weer terug te plaatsen. Er zijn een aantal platen te beschadigd om te repareren, dus de overkapping gaat kleiner worden. De andere platen repareer ik morgen met glasvezel/epoxy. 

1 opmerking:

  1. oh wat zonde van de bomen, kun je elzen terug planten en essen, essenhout is fijn te stoken

    BeantwoordenVerwijderen